وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی دولت چهاردهم، به تشریح برنامهها و راهبردهای خود پرداخت که «تامین امنیت غذایی تا تکمیل توسعه زنجیره ارزش کشاورزی و غذا» از جمله مهمترین آنها است.
شهباز حسنپور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که رویکرد دولت چهاردهم میبایست مبتنی بر آرامش و ثبات بازار سرمایه باشد، اظهار داشت: با سیاستهای مالی اتخاذ شده در برنامه هفتم توسعه و لایحه بودجه ۱۴۰۳، انتظار میرود ضمن هدایت نقدینگی به بازار سرمایه، شاهد تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد باشیم.
یک نماینده مجلس با تاکید بر این که افزایش نرخ بهره باعث کاهش تولید ناخالص داخلی و کاهش رشد اقتصادی میشود، گفت: کاهش نرخ بهره از جمله انتظارات بازار سرمایه در دولت چهاردهم است چرا که افزایش این نرخ تبعات منفی برای بازار سرمایه داشته و موجب کاهش ارزش سهام و دیگر اوراق بهادار میشود.
نمایندگان مجلس دوازدهم، بازگشت اعتماد به بازار، شفافسازی سیاستهای پولی و مالی، پیشبینی پذیری اقتصاد، مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد، جلوگیری از تصمیمات ناگهانی و خلقالساعه و فرهنگسازی را از جمله راهکارهای رونق بورس ذکر کردند.
رئیس بانک مرکزی با اشاره به اجرای سیاست تثبیت اقتصادی و تلاش برای پیشبینی پذیر کردن و ایجاد تعادل در بازار ارز، از راهاندازی بازار ارز توافقی با هدف رفع مشکلات صادرکنندگان بخش خصوصی در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: تعیین تکلیف بانکهای ناتراز، اجرای برنامههای عملیاتی برای کاهش نرخ رشد نقدینگی و پایه پولی و تامین مالی بخش تولید در دستور کار این بانک ...
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: یارانه مربوط به بخش تامین دارو نسبت به سال گذشته افزایش یافته و از ۶۹ همت به حدود ۷۵ همت رسیده است و ساز و کار مربوط به این بخش در بودجه مشخص شده که بر اساس آن عمل میکنیم.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس گفت: بعضی از فعالین بازار با استفاده از رانتهای موجود و ابزارهای در اختیار، سبب شدند که سودهای هنگفتی نصیبشان شود.
حذف قیمتگذاری دستوری در کشور ضمن مدیریت اقتصاد، فساد و قاچاق را در کشور کاهش میدهد اما باید سازوکارهای درست و منطقی پیش از عملیاتی کردن این مهم اندیشیده شود تا معیشت مردم بیش از پیش دچار مشکل نشود.